UTSTILLERE

 
 
Logo_Rauma.jpg

RAUMA GARN

Tuva fra Rauma Garn kommer for å holde et foredrag og ha en stand på markedet. På markedet vil hun vise nyheter fra Rauma og selge utvalgt garn. I tillegg tar hun med seg forskjellige garnkvaliteter slik at du kan komme og kjenne på og prøvestrikke garn du er nysgjerrig på.  Rauma Garn leverer et bredt utvalg av garnkvaliteter. Det meste av garnet er produsert på Rauma Ullvarefabrikk i Romsdalen. På lørdag vil Tuva holde et foredrag om Rauma Ullvarefabrikk, fabrikkens historie, produksjon av norsk ull og hvordan Rauma Garn jobber i dag. Tuva jobber som designer på fabrikken og svarer gjerne på spørsmål og tar imot tips, tanker, ris og ros. Kom innom standen for strikking og skravling!

Du finner de her:

NETTSIDE: www.raumaull.no

INSTAGRAM @raumagarn

 
logo_white_background_540x.jpg

MILLAS MIKROFARGERI

Millas Mikrofargeri er en enkvinnesbedrift som holder til i Trondheim. Siden høsten 2017 har jeg farget garn i mitt lille fargeri i kjelleren hjemme, og stortrives med denne "hobbyen" (på dagtid jobber jeg nemlig fulltid med innovasjon ved NTNU). Garnfarging er for meg først og fremst et utrolig stimulerende utløp for kreativitet, og jeg storkoser når jeg kan teste ut nye idéer til fargekombinasjoner og teknikker. I tillegg er det utrolig inspirerende å se på alle de fantastiske kreasjonene som blir tryllet fram av de som kjøper garn av meg!

Til markedet tar hun med seg et rikelig utvalg av sitt håndfargede garn.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.millasmikrofargeri.no

INSTAGRAM: @millasmikrofargeri

 
I alt stressetIMG_2639.jpeg

I ALT STRESSET

Camilla, @i_alt_stresset, begynte å lage markører for eget bruk og ble helt bitt av basillen. Ved stuebordet blir det lagd mange markører og skisser til oppskrifter. Strikking og markørlaging handler om å finne ro i alt stresset og hygge seg med hobbyen. Dette er andre gangen Camilla er utstiller på TRDstrikk!

Camilla tar med maskemarkører som passer ulike pinnestørrelser og fremgangsmarkører i ulike farger og fasonger, samt strikkeoppskrifter i høststjerneserien til barn og voksen.

Du finner de her:

NETTSIDE: https://www.epla.no/shops/ialtstresset/

INSTAGRAM @i_alt_stresset

 
 
 
61568234_2345775945691122_984485183749095424_n.png

GUTTENOGSTRIKKEMOR

Gutteogstrikkemor drives av Pia Marlene Ø. Amundsen som holder til i Trondheim. Hun er strikkedesigner og i tillegg utvikler hun produkter for strikkeren med øye for det praktiske og estetiske. Hun elsker å designe og utvikler kontinuelig nye strikkedesign og produkter!

Til festivalen tar hun med den nye Organizer vesken, det blir også med en helt ny prosjektbag i semska skinn som passer perfekt nedi veskene. I tillegg et nytt strikkehefte (egostrikk 3) og andre hefter / enkeltoppskrifter samt boken sin til en god pris, i tillegg blir organizere for strikkepinner i store og små versjoner med. Det blir også mye småting som sakser, hårspenner, maskemarkører og andre gøyale ting!

Du finner de her:

NETTSIDE: www.guttenogstrikkemor.no

INSTAGRAM: @guttenogstrikkemor

 
 
Drople_Drople Design LOGO rund.png

DROPLE DESIGN

Drople Design er driven av Anne Thunem og er lokalisert i Sykkylven på vakre Sunnmøre. Anne lagar enkle og tidlause strikkeoppskrifter med hovudfokus på norsk ull og slitesterke kvardagsplagg som passar like godt på fjellet som i byen. På marknaden vil du finne eit godt utval frå nettbutikken av garn og garnpakkar frå Telespinn, Hillesvåg Ullvarefabrikk, Rauma Ullvarefabrikk, Leine Merino, Lofoten Wool og Drople Design Limited Edition. Det vil også bli lansert nye strikkeoppskrifter og andre spennande nyheiter!

Du finner de her:

NETTSIDE: www.dropledesign.no

INSTAGRAM: @dropledesign

 
 
WitreDesign-logo-.jpg

WITRE DESIGN

Witre Design er drevet av Ida Wirak Trettevik, og designer enkle og basic strikkeoppskrifter primært til dame, med innslag av barn og herre. Oppskriftene er tiltenkt hverdagsplagg, plagg som skal kunne brukes mye og gjerne erstatte de basisplaggene en ellers hadde kjøpt i butikk. For det er det som er ønsket; å kunne inspirere til en strikket garderobe med plagg av god kvalitet. Slow Fashion.

I 2019 lanserte Witre Design en egen t-skjortekolleksjon for strikker: A Knitters Tee. Kolleksjonen er med til festivalen, inkl lansering av nyheter for høsten. I tillegg er prosjektoppbevaring med, i form av tote bags og prosjektposer laget i samarbeid med tattovør Ruben MacLean.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.witredesign.no

INSTAGRAM: @witredesign

 
 
logo-plystre-1.png

PLYSTRE

Plystre er en strikkebedrift som holder til i Oslo. Vi lager moderne og funksjonelle bagger, sekker og

tilbehør som skal gjøre det enklere å holde orden i strikkesakene.

De tar med seg hele kolleksjonen, bestående av prosjektbag, sekk, pung og strikkepinneetui. De skal

Det lansereres også et nytt produkt ekslusivt for festivalen!

Du finner de her:

NETTSIDE: www.plystre.no

INSTAGRAM: @plystreknitwear

 
 
Hoppestrikk_Image-139.png.jpeg

HOPPESTRIKK

Hoppestrikk er strikk til barn med god passform. Designet er inspirert av alt fra vintage til moderne barne design. Etablert i 2016, nettbutikk drevet av meg Silje Halleraker. Jeg designer, strikker og tar alle bilder.

Hun tar medet hefte og strikketilbehør - samt modeller av plaggene!

Du finner de her:

NETTSIDE: www.hoppestrikk.no

INSTAGRAM: @hoppestrikk

 
 
site-logo.png

GARNBUTIKKEN FORTUNA

Garnbutikken Fortuna drives av Ellen og Marit med base på Løkken Verk i Trøndelag. Vi har et eget garnfargeri, podcast og en eksklusiv garnbutikk her i Trøndelag. Vi tilbyr i tillegg garn fra Filcolana, Malabrigo, Rohrspats & Wollmeise, Hedgehog og Garnsurr.

På festivalen har vi med masse garn fra vårt eget fargeri, samt et lite utvalg av det andre du finne hos oss.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.garnbutikkenfortuna.no

INSTAGRAM: @garnbutikkenfortuna

 
 
Claraknitwear_540x.png

CLARA KNITWEAR

Clara Knitwear ble startet av Marte Hasselø høsten 2018. Jeg begynte å strikke da jeg ventet mitt første barn i 2012 og det ble mange strikkeplagg til mine to eldste. Jeg ble bitt av basillen! Først da jeg fikk mitt tredje fant jeg ut av hvordan jeg lager oppskrifter og begynte å designe egne plagg. Hos Clara Knitwear finner du oppskrifter til barn som er relativt enkle å strikke, men som har små detaljer som gir det lille ekstra. De fleste oppskriftene er godt egnet for nybegynnere. Clara Knitwear holder til i Trondheim.

Til festivalen tar jeg med enkeltoppskrifter, strikkehefter, strikketilbehør og hårpynt.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.claraknitwear.no

INSTAGRAM: @claraknitwear

 
 
1557745929151.png

STRIKKEZILLA

Strikkezilla design består av Tina og Veronika som selger strikkeoppskrifter og fine ting. Ideen bak strikkeoppskriftene hos Strikkezilla design er å ha fornuftige bruksplagg som blir en del av hverdag og fest. Med lite montering og gode forklaringer skal det være gøy å strikke. De fine tinge er en salig blanding av egne produkter og praktisk strikkestæsj som burde være en del av verktøykassa til alle strikkere.

Til TRDstrikk festival 2019 pakker vi med oss nettbutikken og reiser nordover. Vi tar med oss praktiske strikkenett og -poser i ulike størrelser, lekre strikkeverktøy i tre - blant annet strikkefasthetsmålere og sokkeblokkere av eget design, de fantastiske strikkepinnene fra Lykke og tøffe målearmbånd i lær. I tillegg tar vi med oss heftene med oppskrifter og et par bøker.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.strikkezilla.no

INSTAGRAM: @strikkezilla

 
 
image1.jpeg

KATE SIN DESIGN

Kate, heter jeg, og er garn og fargegal. Jeg elsker å prøve ut nye fargekombinasjoner, noen blir vellykket og andre ikke fullt så vellykket. Fargingen min foregår i små skala, på kjøkkenet mitt. Du vil nok ikke finne så veldig mye helt ensfarget garn hos meg, men litt er det. Ensfarget garn får man jo kjøpt stort sett overalt, og jeg har lagt vekt på at det meste av mitt garn skal kunne matche de garntypene som finnes i salg her i Norge. I tillegg har jeg laget en del mønster for salg, mest småting, som sokker, luer, votter og sjal.

Garn jeg kommer til å ha med er merino med nylon, merino med glitter, ren ubehandlet merino (non superwash), britisk ull med nylon, britisk ull med silke, britisk ull ren superwash. I tillegg har jeg 3 baser fra Hillesvåg ullvarefabrikk, sølje, vilje og fjord, som også blir med. Nydelig norsk ull som ikke er superwashbehandlet.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.katesindesign.no

INSTAGRAM: @norwaykate

 
 
slide_1519292016.png

KNITTRE

EDIT: Knittre har dessverre måtte melde avbud.

Vi er Ida og Ida Kristine som sammen startet Knittre i februar 2018. Begge har en stor interesse for strikk og ville følge drømmen om å ha vår egen butikk. En butikk er nå blitt til to! Vi har en butikk i Averøy og en i Kristiansund. Vi elsker å inspirere og å se skaperglede!

Til festivalen tar vi med et utvalg av garn fra Knitting for Olive, Filcolana, Holst og muligens Cewec (Tibet). Vi tar også med oss strømpebukser fra Condor, og om det er noe igjen etter sommeren så tar vi med oss barnesko fra RAP.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.knittre.no

INSTAGRAM: @knittre

 
 
hipknitshowweb.png

HIP KNIT SHOP

Vi elsker farger , og vi elsker å ha det gøy med garn og strikk! HipKnitshop har mye kreativt, både som du kan strikke selv eller kjøpe ferdig. Vi elsker å leke med farger og strikke plagg som man ikke får kjøpt ferdig i butikken, og har også endel basisplagg som alle trenger i garderoben. På markedet tar vi med mye oss strykemerker for dem som elsker strikk, håndstrikkede leker og kosebamser, handlenett, samt garnene våre. Til høsten har vi hele 3 garntyper å velge mellom, deilige "Hip Wool» i 100 % ull, fluffy Hip mohair og vårt nye garn Cuddle Me Cotton, som er et nytt fantastisk garn i 100 % bomull. Vi tar også med masse ferdigstrikk som du se og prøve på. Kanskje vi har noe annet nytt på lur også ? :) 

Masse nye design som kommer fremover! Catharina Ilstad eier og driver HipKnitshop, og gleder seg til møte dere i Trondheim :) 

Du finner de her:

NETTSIDE: www.hipknitshop.no

INSTAGRAM:

@hipknitshop

@knipsarina

 
 
Header11.15.165.png

ARNHILD SKATVEDT

Strikking har vært en del av livet mitt i over 40 år. Lik som mange andre med meg, var det min bestemor som lærte meg å strikke. Strikking var en ekstra god medisin da jeg var borte fra arbeidslivet i mange år - fortsatt er det en god medisin.

I 2013 startet jeg å jobbe som strikkedesigner og laget min egen arbeidsplass med nettbutikk. I dag har jeg masse deilig kvalitetsgarn jeg bruker til designet mitt fra ISAGER garn, ITO Yarn, GARNSURR, Mias Suri og Amano Yarns og andre spennende nyheter. For meg er det stor glede å få være til inspirasjon og strikkeglede. Så er jeg utrolig takknemlig for at så mange supre kunder velger å handle hos meg og å strikke fra mitt design.

Arnhild har med seg garnpakker fra eget design med garn fra ISAGER garn, ITO yarn, GARNSURR, Mias Suri og Amano Yarns. Samt andre nyheter.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.arnhildskatvedt.no

INSTAGRAM: @arnhildskatvedt

 
 
CrWjD6v.jpg

SPINDLES AND STICHES

Spindles & Stitches was born of a love of fibre crafts that skipped a generation. Aleks Dok, the creator behind this pint-sized emporium, was first introduced to yarn by her grandmother (but the threads were orange, acrylic, and scratchy, so it didn’t really work out). Online tutorials picked up where grandma left off, and the rest as they say is history! Though she knits and crochets, spinning has always been Aleks’s first love - she enjoys sitting at her wheel and feeling the fibres twist between her fingers. She shares her passion by dyeing and combing wool so that others can also experience the joy of creating something extraordinary with their own hands.

When she’s not playing with wool, Aleks loves tending to her houseplant jungle, baking sourdough bread, and watching true crime documentaries.

Spindles & Stitches focuses on fibre and materials for the modern spinner, felter and weaver. Here you’ll find rolags - colourful, silky, and buttery soft; wool roving - hand dyed in small batches, fluffy and vibrant; and wooden spindles - handmade with love for a quality spin.

Look out for the limited edition colourway, celebrating Trondheim’s wooden wharves that line the banks of the Nidelva river - available exclusively at TRDStrikk.

Du finner de her:

NETTSIDE: https://www.etsy.com/shop/SpindlesAndStitches

INSTAGRAM: @spindlesandstiches

 
 
imageedit_1_9222996376_400x@2x.png

MY KNITS AND ME

My knits and me drives av moldejenta Cathrine Emilie Valgermo Forren, som også er designer og utvikler av strikkeoppskrifter og produkter av my knits and me. Cathrine driver my knits and me på fulltid. I Juli åpner hun også strikkebutikkenbutikken Mjuk i Molde sammen med 2 andre. 

Hun tar med alt av strikketilbehøret, markører, pinnemapper, prosjektmapper og mye annet spennende, også mange nyheter. Hun vil også slippe boken min «MJUK». så her kan man få tak i denne før den blir tilgjengelig for alle andre.

Den inneholder strikkeoppskrifter til barn i alderen 0-12 år. Det vil også bli mulig å kjøpe garn fra butikken!

Du finner de her:

NETTSIDE: www.myknitsandeme.no

INSTAGRAM: @myknitsandme

 
 
519ae6a6e59bcbece81b452effcb4b67b1fe51d6.jpg

G-ULD

G-uld er et dansk garnfirma, som er spesialisert i plantefarger garn. Vi elsker farger, garn og gode produkter! 

Vi arbeider med et håndverk som går mange tusen år tilbake og nyter å fortelle historien om plantefarging. Våre produkter, garn og designs har et moderne, ofte enkelt skandinavisk uttrykk og formål med å fornye og gjenfortelle historien omkring plantefarvning.

På G-ulds stand kan du finne et bredt utvalg av våre produkter herunder; Alpaka garn, New Zealandsk lammeull, vores nye engelske lammeull og vårt tynne broderi/kamgarn. Vi tar kits og løse opskrifter med, så du selv kan blande et kit i dine yndlingafarger. Utover det tar vi et utvalg av våre strikkeaccessoires.

Du finner de her:

NETTSIDE: https://www.g-uld.dk/

INSTAGRAM: @gulddk

 
 
knitography_IMG_2419.jpg

KNITOGRAPHY

Knitography er et opplærings og historiefortellende prosjekt. Fokus er spesielt på å presentere historie, geografi og tradisjonell strikkekunst og ull fra Trøndelags-regionen. Historiefortelleren Patricia er også designeren bak Selbuvott og Selbusokk blokkere som er håndlaget fra tre til ferdige blokkere på hennes lille gård. Patricia driver også med naturfarging av garn og benytter lokale planter, fjellvann og ren norsk ull.

Du finner de her:

NETTSIDE: https://www.knitographyfarm.com/

INSTAGRAM:

@knitography

@p4chen

 
 
Hegestrikk.jpeg

HEGESTRIKK

Hegestrikk.no er en liten garnbutikk (og nettbutikk) i Trondheim fylt med deilig garn og strikkeglede. I butikken finner du mange garnkvaliteter fra Knitting for Olive, Filcolana og CamaRose. Jeg har også mønster fra PetiteKnit og Knitting for Olive i papirformat.

Til festivalen ønsker jeg å vise frem litt av det flotte garnet jeg har i butikken og jeg tar derfor med et utvalg av alle kvaliteter.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.hegestrikk.no

INSTAGRAM: @hegestrikk.no

 
 
logo.png

FABEL KNITWEAR

Fabel Knitwear designer strikkeoppskrifter med fokus på det tidløse, romantiske uttrykket av historiske snitt, hvor det feminine fremheves. Våren 2019 så også lanseringen av Fabel Knitwear hand dyed yarn! Håndfarget garn med eventyrlige, flatterende farger det er morsomt å strikke med, og ikke minst ha på seg.

Fabel Knitwear skal selge håndfarget garn, oppskrifter, og litt strikkeutstyrssmåtteri slik at strikkeopplevelsen blir så flott som den kan.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.fabelknitwear.com

INSTAGRAM: @fabelknitwear

 
 
cropped-cropped-amanda-logo.png

AMANDAPROSJEKTET

Det ble til sommeren 2010, og ble oppkalt etter datteren til Bjørg og Bjørn Berge-Øvrebø, som levde sitt korte liv på intensivavdelingene på Stavanger sykehus og Rikshospitalet. De nybakte foreldrene satte så stor pris på den oppfølgingen og omsorgen de fikk på sykehuset, at de ville gi noe tilbake. De kom da fram til at strikkede tepper i ull til å varme de små, var det de ville bidra med. Og dermed var Amandaprosjektet i gang. Dette spredde seg til hele landet, og de fleste sykehus. I dag leverer prosjektet tepper, luer, sokker, koser osv til godt over 500 sengeplasser over hele Norge.

Amandaprosjektet St. Olavs Hospital og Levanger har egen facebookside med over 1000 medlemmer, og den sentrale siden Amandaprosjektet har nærmere 9000. Prosjektet har også egen nettside hvor en finner all nødvendig informasjon og oppskrifter.

Prosjektene samles flere ganger i måneden på strikkekaféer hvor vi strikker bidrag til prosjektet i sosialt samvær. Vi utveksler erfaringer, prøver ut nye oppskrifter og kommer med nye ideer.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.amandaprosjektet.no

 
 
Nettbanner.png

LOOPI DESIGN OG GARN

Loopi design og garn selger varer som er bærekraftige og har en historie. Til TRD tar vi med silke og ull garnet Einrum fra Island, håndfarget garn fra Værbitt og Garnsurr, samt Loopi vesken som er laget her i Trondheim. Vi startet med en pop-up i våres som ble en knallsuksess og ser frem til å møte flere strikkere og garnnerder på festival.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.loopi.no

 
 
Skjermbilde 2019-08-26 kl. 20.20.39.png

PICKLES

Pickles er designduoen Heidi Grønvold og Anna Enge, som også driver en liten garnbutikk på Grünerløkka i Oslo samt en av norges mest inspirerende nettbutikker med en helt egen garnkolleksjon.

De tar inn kvalitetsgarn fra produsenter som er spesialister innenfor sine områder, og jobber med folk og fiber over hele verden. Fine, utfordrende og spennende farger representert i brede paletter er like viktig som at garnet er av høy kvalitet. Som designere jobber de med å lage nye, inspirerende og enkle plagg som alle kan klare, med minst mulig montering i etterkant.

Med seg til Trondheim tar de med seg et utvalg av kvaliteter og farger som kan brukes til oppskriftene fra boken “Strikk i dine farger”. De kommer også til å ha med garn som passer til Helene Arnesen (fabel knitwear) sine nydelige oppskrifter.

Du finner de her:

NETTSIDE: www.pickles.no

INSTAGRAM: @picklesoslo